Vaciar
Comprar

Acaba de eliminar Restaurar

Total 0,00€
Naturopatia i Sistema Immunitari -1-
Volver

La pràctica d’exercici físic moderat de forma regular, augmenta les defenses i provoca canvis en tot l’organisme, estimulant la resposta de totes les cèl·lules immunitàries. Encara que la causa es desconeix, aquest fet s’associa a:

 

–  La pujada de temperatura en practicar exercici físic,  que combat alguns gèrmens.

–  L’activitat física redueix els nivells d’estrès.

–  La suor ajuda a eliminar bacteris i toxines del cos i estimula una millor circulació sanguínia.

 

Per aquesta raó, l’organisme de les persones actives està millor preparat per combatre les infeccions que el dels individus sedentaris.

 
Simplement amb caminar a pas lleuger durant una hora al dia, practicar ioga, excursions per la naturalesa, muntar amb bicicleta… s’aconsegueix enfortir aquestes defenses. Si l’exercici es fa de forma regular, aquests beneficis es mantenen en el temps. Cal tenir en compte, que la pràctica excessiva d’exercici pot afeblir el sistema immune.

 
És convenient realitzar exercici físic durant una infecció? L’important és que ens parem a escoltar al nostre cos. Si ens trobem, amb febre, dolors musculars…, seria recomanable deixar l’exercici físic per més endavant. Si estem parlant d’un refredat lleu, seria aconsellable la pràctica d’una activitat física moderada, però en cap cas un entrenament d’alta intensitat.